Gelukkig bestaan ook in 2018 nog zekerheden: een zomer is een zomer, de werken aan de brug van Stelen vorderen gestaag en …tijdens het laatste weekend van september (waarbij de maandag nog in september valt!) is het opnieuw Stelen Kermis.

3 verenigingen (KWB-Stelen, SOS Stelen en de ouderraad van onze school) slaan opnieuw de handen in elkaar en zijn zeer content U volgend programma te mogen voorstellen:

VRIJDAG 21 september: Vanaf 19.00 u iedereen welkom

KERMISAVOND met BBQ op z’n Stelens

Na het succes van vorige jaren en op vraag van velen blijft de traditie: bakharing, ribben, saté’s en worst op de gril. Zonder al te veel toeters en bellen, wel de sfeer zoals weleer. Schuimende pinten of een blauwe Chimay staan op U te wachten. Als je zeker wil zijn van jouw visje of vleesje kan je vooraf reserveren bij Jef in de winkel. Eindelijk opnieuw een kans om bij te praten en met uw buren en te filosoferen over de toekomst van ons dorp! Bent u nieuw in Stelen? Dan is dit een gelegenheid om ons en de warmte (hopelijk toch) van ons gezellige gehucht te leren kennen.

ZATERDAG 22 september

27 ste APOLLONIAJOGGING

Al voor de 27ste keer schotelen we tijdens de kermisloop een afwisselend parcours door ons kleine gehuchtje voor, gekruid met de gebruikelijke gezelligheid. Trek die loopschoenen aan en laat je opmerken! Uit te kiezen: 4,8 of 12km.

OOK DIT JAAR: 1MIJL LOOP voor alle kinderen tussen 7 en 14 jaar en G-atleten: als bekroning voor al het gelaten zweet tijdens het “ONE-MILE-A-DAY”-project van onze school dagen we hen uit om deze afstand te wandelen of lopen onder luide aanmoediging van het publiek.

Doorlopend is er kinderanimatie, barbecue & friet. Uiteraard is ons terras geopend.

7de AMBIANCE-CAFE:

18.30u – 21.30 u : Kinderbal met discoshow

We laten de toekomst van ons dorp de avond op gang trekken. Na 1 jaar onderbreking en op vraag van velen staan ze opnieuw paraat: Tom en onze eigen Siebe nodigen en dagen alle kinderen van 1 tot 99 jaar uit om de vloer en de tent op te warmen.

Siebe belooft te zorgen voor een naadloze overgang naar onze “headliner” van dit jaar:

21.30u – 23.30u: Ronny en de Foorapen:

Ronny en de foorapen is een collectief dat er in slaagt het betere Vlaamse werk van onder het stof te halen. De Ronnies (want zo noemen ze zich) zullen u ondermeer meenemen naar tijden van “10 om te zien”. De Ronnies weten zich steeds ongelofelijk te amuseren op het podium en zullen dat ongetwijfeld overbrengen op jou. Ook de bijhorende en onvermijdelijke ‘dancing Ronnas’ zullen u niet rap ontvallen, tja, ze stonden nu eenmaal mee in het contract. Toch nog een spoortje twijfel: BobbieRonnie, de man waarvan we mogen zeggen dat hij het begin van de Foorapen was, en DJ Zwanzibar (de Zwa) van vorig jaar zijn 2 persoonlijkheden in één lichaam: voila!

23.30 u - …. : DJ Siebe Sound System’s

Moet hierover nog iets gezegd!? Onze eigen Stelense Siebe weet hoe men zich hier amuseert; dat bewees hij vorig jaren al. Op algemeen verzoek speelt hij opnieuw ten dans tot in de vroege uurtjes.

ZONDAG 24 september:

KERMISCAFE: vanaf 14.00 uur

In de tent is ons café (en hopelijk ook terras) geopend: gezellig bijbabbelen met de buurvrouw, trappistjes met de familie, een frietje steken, een wandeling(etje) langs de kermis, ……meer moet dat niet zijn. Dit jaar doen we dit in het gezelschap van onze buren: De Flierefluiters.

Hopelijk is er nog een beetje goed weer over, dan is de kermissfeer compleet. (Tenminste toch als jij er ook bij bent!)

MAANDAG 25 september:

Zettersprijskamp: 14.00 uur in café Luyten

Vogelpik: Inschrijven vanaf 19.00 uur in café Luyten: Tradities zijn er om te koesteren. Benieuwd of die SOS’ers nog zo behendig zijn met hun fiets als wel eens beweerd wordt aan één of meerdere tapkast! Uiteraard zijn ook niet werpers meer dan welkom.

Openingsuren frituur:

zaterdag 16-22 uur, zondag vanaf 15 uur, maandag vanaf 16 uur.