VRIJDAG 22 september:

Vanaf 19.00 u iedereen welkom

KERMISAVOND met BBQ op z’n Stelens

Na het succes van vorige jaren en op vraag van velen blijft de traditie: zoals jaren geleden opnieuw bakharing, ribben, saté’s en worst op de gril. Zonder al te veel toeters en bellen, wel de sfeer zoals weleer. Schuimende pinten of een blauwe Chimay staan op U te wachten. Als je zeker wil zijn van jouw visje of vleesje kan je vooraf reserveren bij Jef in de winkel.

Eindelijk opnieuw een kans om bij te praten en met uw buren en te filosoferen over de toekomst van ons dorp! Bent u nieuw in Stelen? Dan is dit een gelegenheid om ons en de warmte (hopelijk toch) van ons gezellige gehucht te leren kennen.

ZATERDAG 23 september:

26 ste APOLLONIAJOGGING

Al voor de 26ste keer schotelen we tijdens de kermisloop een afwisselend parcours door ons kleine gehuchtje voor, gekruid met de gebruikelijke gezelligheid. Trek die loopschoenen aan en laat je opmerken! Uit te kiezen: 4,8 of 12km.

OOK DIT JAAR: 1MIJL LOOP voor alle kinderen tussen 7 en 14 jaar en G-atleten: als bekroning voor al het gelaten zweet tijdens het “ONE-MILE-A-DAY”-project van onze school dagen we hen uit om deze afstand te wandelen of lopen onder luide aanmoediging van het publiek. Doorlopend is er kinderanimatie, barbecue & friet. Uiteraard is ons terras geopend.

6de AMBIANCE-CAFE:

18.30u – 20.00 u : DISCOBAR ZWANZIBAR:

We laten de toekomst van ons dorp de avond op gang trekken. Zwanzibar is een keineige zwanzibar met zwitgevoelige muziek en een resem zwelgekende artiesten. Zwanzibar is dan ook de gezwelligste die er in het grote boek der kinderfeestelijkheden te vinden is! Gastheer DJ Zwanzibar (de Zwa) brengt steeds zijn magische Zwanzibarkoffer mee om iedereen mee te krijgen. Een discobar met forsballen voor kinderen van 1 tot 99 jaar! ( www.zwanzibar.be )

20.30u – 21.30u: DeManVanAn (oftewel de Kris van Janssen Pharma)

The ManVanAn (hoewel met Balense roots, uit te spreken op z’n Engels) vuurt een gevarieerd programma los op zijn publiek: hij brengt een originele mix van stand-up comedy, eigen akoestische nummers en covers. Verwacht je aan een ludieke voorstelling vol muziek van Clouseau tot AC/DC en vertelsels met een knipoog. Een one-man-show die iedereen wel kan smaken.

22.00-23.45u: De Nootoplossing

Wie vorig jaar zijn keel nog niet hees heeft gebruld bij deze groep, krijgt hierbij een herkansing! Het concept is nog steeds doodeenvoudig: deze levende jukebox heeft een ruim aanbod aan originele en bekende meezingers ter beschikking. De muzikanten van De Nootoplossing spelen en zingen de nummers samen met het publiek. Om iedereen de kans te geven uit volle borst mee te zingen, worden de teksten van de liedjes op een groot scherm geprojecteerd. Er is geen vaste playlist, iedereen kan mee bepalen welke nummers gespeeld gaan worden. Ambiance gegarandeerd! (www.denootoplossing.be)

23.45 u - …. : DJ Siebe Sound System’s

Onze eigen Stelense Siebe weet hoe men zich hier amuseert; dat bewees hij vorig jaren al. Op algemeen verzoek speelt hij opnieuw ten dans tot in de vroege uurtjes.

ZONDAG 24 september:

Vanaf 14.00 u:

KERMISCAFE:

In de tent is ons café (en hopelijk ook terras) geopend: gezellig bijbabbelen met de buurvrouw, trappistjes met de familie, een frietje steken, een wandeling(etje) langs de kermis, ……meer moet dat niet zijn. Dit jaar doen we dit in het gezelschap van Lexy’s lads dixielandband: Neem een handvol steengoede muzikanten. Marineer ze voldoende lang in enig geestrijk nat. Dep ze droog, schud ze even op en geef ze dan een instrument in hun handen en zet ze een hoedje op: Resultaat: Stelen aan de Mississippi. Het enthousiasme van de muzikanten is zo aanstekelijk dat je al na vier maten stilletjes met je kont begint te wiebelen. Tot ze echt van jetje geven en dan is het hek helemaal van de dam!

MAANDAG 25 september:

Zettersprijskamp:

14.00 uur in café Luyten

Vogelpik:

Inschrijven vanaf 19.00 uur in café Luyten: Tradities zijn er om te koesteren. Benieuwd of die SOS’ers nog zo behendig zijn met hun fiets als wel eens beweerd wordt aan één of meerdere tapkast! Uiteraard zijn ook niet werpers meer dan welkom.